БЪЛГАРСКА МЕДИЦИНСКА ХОМЕОПАТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ

Контактите са актуални. Сайтът е в процес на актуализиране.

Поддържаща квалификация - Пловдив
Пловдив - 28.04 - 29.04

Поддържаща квалификация - трети семинар

Темите, разгледани на този курс ще бъдат:
"Сравнително разглеждане на медикаменти с калиев радикал",

представена от д-р Зорка Угринова

"Техника на предписване на хомеопатичните медикаменти при често рецидивиращи и хронични заболявания: Ignatia amara, Nux vomica, Staphysagria, Gelsemium sempervirens – свръхчувствителните чувствителни типове от 4-ти квадрант"

представена от д-р Мариян Иванов

Д-р Зорка Угринова

Съществуват ли общи белези между характеристиките на хомеопатичните медикаменти, съдържащи калиев радикал и каква е ролята на биохимичната теория на д-р Анри Бернар и калиевият стадий на патологиите, предстои  да разберем от тазгодишния модул Поддържаща квалификация.
Авторът ще представи симптомите и диференциална диагноза на медикаментите за секреция Kalium bichromicum, Kalium sulfuricum и Kalium iodatum. Ще бъдат разгледани по-редки показания на Kalium muriaticum и Kalium arsenicosum.
Ще бъдат представени други симптоматични и теренни медикаменти, с които калиевите медикаменти корелират и се допълват.  Акцент в презентацията ще бъде представянето на Kalium carbonicum - лекарство с широко приложение, както като симптоматично, така и за лечение на терена. Лекарство с ярък чувствителен тип. Лекарство на отиващата си псора. Ще се разглеждат клинични случаи от областта на педиатрията, УНГ, дерматологията, гастроентерологията, психосоматиката и др. с ясни терапевтични алгоритми и отворени въпроси за дискусия.

 

Д-р Мариян Иванов

Ще бъде разгледана ролята на медикаментите за чувствителен тип в контекста на техниката за подбор на подходящите лекарства при често рецидивиращи и хронични заболявания. Ще се акцентира върху свръхчувствителните чувствителни типове – Ignatia amara, Nux vomica, Staphysagria, Gelsemium sempervirens. Ще се  дискутира ролята на съответните хомеопатични медикаменти за подобряване на качеството на живот на пациентите, заповлияване на психосоматичните оплаквания и за ограничаване на приема на алопатични медикаменти (респективно на техните странични действия). Ще бъдат представени клинични случаи, илюстриращи гореизложеното.

 

Този уебсайт използва „бисквитки“, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Запознайте се с нашата Политика за Поверителност . Приемам