БЪЛГАРСКА МЕДИЦИНСКА ХОМЕОПАТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ

Контактите са актуални. Сайтът е в процес на актуализиране.

Поддъжраща квалификация - София
София - 14.04 - 15.04

Курс за поддържаща квалификация - София

Темите, разглеждани на този курс ще бъдат:

"Сравнително разглеждане на медикаменти с калиев радикал",

представена от д-р Зорка Угринова

и

"Сравнителна патология на поликрестите Sepia оfficinalis и Lachesis mutus, Lycopodium clavatum и Sulfur",

представена от д-р Слави Филчев.

Д-р Зорка Угринова

Съществуват ли общи белези между характеристиките на хомеопатичните медикаменти, съдържащи калиев радикал и каква е ролята на биохимичната теория на д-р Анри Бернар и калиевият стадий на патологиите, предстои  да разберем от тазгодишния модул Поддържаща квалификация.
Авторът ще представи симптомите и диференциална диагноза на медикаментите за секреция Kalium bichromicum, Kalium sulfuricum и Kalium iodatum. Ще бъдат разгледани по-редки показания на Kalium
muriaticum и Kalium arsenicosum.
Ще бъдат представени други симптоматични и теренни медикаменти, с които калиевите медикаменти корелират и се допълват.
Акцент в презентацията ще бъде представянето на Kalium carbonicum - лекарство с широко приложение, както като симптоматично, така и за лечение на терена. Лекарство с ярък чувствителен тип. Лекарство на отиващата си псора. Ще се разглеждат клинични случаи от областта на педиатрията, УНГ, дерматологията, гастроентерологията, психосоматиката и др. с ясни терапевтични алгоритми и отворени въпроси за дискусия.

Д-р Слави Филчев

Изучаването на лекарствените взаимоотношения в хомеопатията ни позволява по-добре да оценим приликите и разликите между отделните медикаменти, клиничните ситуации, при които тези лекарства влизат във взаимодействие едно с друго, както и ефекта от тяхното комбиниране или редуване.
Въпреки много богатата си и дълбока патогенеза, поликрестите в Материя медика могат да бъдат групирани не само въз основа на хроничния реактивен тип, но и на уникалния си токсикологичен, патофизиологичен и в крайна сметка уникалния си клиничен профил.
На базата на собствен клиничен опит ще бъде представена сравнителна оценка на стойността на симптомите и модалностите на тези най-често изписвани поликрести.

 

Този уебсайт използва „бисквитки“, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Запознайте се с нашата Политика за Поверителност . Приемам