БЪЛГАРСКА МЕДИЦИНСКА ХОМЕОПАТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ

Контактите са актуални. Сайтът е в процес на актуализиране.

Приключи успешно XVIII-та Национална Конференция по Клинична Хомеопатия в гр. Несебър, 2019г.

Уважаеми колеги,

Традиционно и тази година през месец май (от 17-19 май), в град Несебър, се състоя осемнадесетата по ред Национална Конференция по Клинична Хомеопатия. Събитието събра 440 лекари, фармацевти и медицински специалисти, които имаха възможността да  чуят разнородни лекции от областта на психиатрията, дерматологията, акушерството и гинекологията.

Откриването на конференцията започна с приветсвия от почетните гости на конференцията- представители на Български Лекарски Съюз, Български Фармацевтичен Съюз, Национално сдружение на Бакалавър Фармацевтите в България, Медицинските университети в страната и Изпълнителна агенция по лекарствата.

Научната част стартира с темата за регулацията на хомеопатичните лекарствени продукти. Тя беше представена  от магистър фармацевт Б. Кирилов – Изпълнителен директор на ИАЛ. Програмата продължи с теми от граничните състояния в психиатрията, дерматологията и венерологията, акушерството и гинекологията. Традиционно конвенционалната гледна точка към разглежданите проблеми бе поднесена от изтъкнати специалисти в съответната област, професори и доценти, а хомеопатичният подход към тях бе представен от лекари-хомеопати с богат практически опит.

Вечерта  за гостите на конференцията беше даден коктейл, на който те имаха възможност да се насладят на песните на неостаряващия Стефан Диомов и група „Петте сезона“.

На следващия ден лекционната част започна със специалното участие на д-р Франсоа Шефдевил (преподавател към Центъра за обучение и развитие на хомеопатията, Франция), който представи възможностите и ограниченията на хомеопатията в психопатологията и продължи с множество интересни презентации и дискусии.

Следобедът беше предвиден за постерна сесия. Седемнадесет колеги от цялата страна представиха свои клинични случаи, повлияли се благоприятно от лечение с хомеопатия. Това даде повод за оживени дискусии и споделяне на практически опит, както от лекторите, така и от слушателите в залата.

Денят продължи с тържествено връчване на удостоверенията на випуск 2019. Церемонията бе открита с музикална увертюра, изпълнена от квартет Мюзик Арт.

Традиционно удостоверенията за успешно преминат курс на обучение по клинична хомеопатия бяха връчени съвместно от представителите на ръководствата на Медицинските университети в София, Пловдив, Варна и Плевен, на  Българския фармацевтичен съюз и на Съюза на бакалавър фармацевтите в България и от управителя на Европейската школа по клинична хомеопатия. В церемонията по дипломирането участваха доц. Здравка Радионова – Заместник ректор на МУ, Плевен, проф. Силви Георгиев, Заместник декан на МФ, София, проф. Людмил Пейчев – Декан на ФФ, Пловдив, проф. Риналдо Шишков – Директор на докторантското училище в МУ, Варна, маг. фарм. Димитрия Стайкова – Заместник председателя на УС на БФС, бак. фарм. Лилия Петрова  – Председател на УС на НСБФБ и д-р Райна Томова – Управител на ЕШКХ.

Сред специалните гости на конференцията бяха още проф. Виктория Сарафян – Заместник ректор на МУ, Пловдив, проф. Мария Орбецова – Заместник декан на МФ, Пловдив,  проф. Тодорка Костадинова – Заместник ректорът на МУ, Варна,  проф. Марин Маринов – бившият Декан на МФ, София, проф. Цекомир Воденичаров – Декан на Факултет по обществено здраве, София, проф. Ирина Николова – Секретар на Съвета по медицинска наука към МУ, София, д-р Николай Брънзалов – Заместник председател на БЛС, г-жа Пенка Георгиева – Председател на пациентски организации „Заедно с теб“.

Завършилите с отличен успех лекари бяха наградени с книгата на д-р Франсоа Шефдевил „Хомеопатия. Практическа Материя Медика с някои общи разсъждения“ с лично посвещение от автора, а отличилите се фармацевти получиха книгата на Мишел Боарон и Франсоа Ру „ Досиетата на експерта. Педиатрия“.

Наградени за добра хомеопатична практика бяха 16 лекари и фармацевти, които получиха току-що излязлата от печат книга „Досиетата на експерта. Обща и спортна травматология“ на Мишел Боарон и Франсоа Ру.

Гвоздеят на програмата беше организираната гала-вечер с маскен бал в духа на киното и филмовите герои. Филмовата вечер беше водена от д-р Хаус (д-р Петко Загорчев) и д-р Куин Лечителката (д-р Даниела Карабелова). На сцената се появиха героите от Междузвездни войни (начело с д-р Драгомир Грудев), героите от Кет Балу (проф. Силви Георгиев и съпруга), The good the bad and the ugly (начело с проф. Димитър Господинов), Полицаите от Сен Тропе ( начело с проф. Людмил Пейчев), Марико сан (проф. Мария Орбецова), героите от  Мamma mia, Лара Крофт, Батман, Мери Попинз, The Blues Brothers и много други.

 

Вечерта продължи под ритъма на „Подуене блус бенд „ и Васко Кръпката с много рок танци и настроение, а на следващия ден  залата отново беше пълна.

Снимки от събитието можете да видите тук >>>

Този уебсайт използва „бисквитки“, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Запознайте се с нашата Политика за Поверителност . Приемам