БЪЛГАРСКА МЕДИЦИНСКА ХОМЕОПАТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ

Контактите са актуални. Сайтът е в процес на актуализиране.

Поддържаща квалификация - Варна
Варна - 21.04 - 22.04


Курс за поддържаща квалификация по клинична хомеопатия - трети семинар

Темите, разгледани на този курс ще бъдат:

    "Гинекология и андрология",

представена от проф. Людмил Пейчев и

"Сравнителна патология на поликрестите Sepia оfficinalis и Lachesis mutus, Lycopodium clavatum и Sulfur",

представена от д-р Слави Филчев.

проф. Людмил Пейчев

Мъжът и жената – интимно и мястото на хомеопатията в този тандем. С клинични случаи от ежедневната практика този модул ще очертае до къде се простират възможностите на хомеопатията при функционални и патологични състояния на мъжката и женска репродуктивна система.
Анализирайки клинични казуси модулът има за задача да подготви лекаря-хомеопат за рационален избор на лечение на пациенти с проблеми в общуването между половете, възможности за забременяване, проблеми при бременност, раждане и кърмене, сексуална дисфункция при мъжа и жената, андро- и менопауза и други.

д-р Слави Филчев

Изучаването на лекарствените взаимоотношения в хомеопатията ни позволява по-добре да оценим приликите и разликите между отделните медикаменти, клиничните ситуации, при които тези лекарства влизат във взаимодействие едно с друго, както и ефекта от тяхното комбиниране или редуване.
Въпреки много богатата си и дълбока патогенеза, поликрестите в Материя медика могат да бъдат групирани не само въз основа на хроничния реактивен тип, но и на уникалния си токсикологичен, патофизиологичен и в крайна сметка уникалния си клиничен профил.
На базата на собствен клиничен опит ще бъде представена сравнителна оценка на стойността на симптомите и модалностите на тези най-често изписвани поликрести.

Този уебсайт използва „бисквитки“, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Запознайте се с нашата Политика за Поверителност . Приемам