БЪЛГАРСКА МЕДИЦИНСКА ХОМЕОПАТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ

Контактите са актуални. Сайтът е в процес на актуализиране.

Поддържаща квалификация - Варна
Варна - 24.03 - 25.03

Курс за поддържаща квалификация - Варна

Темите, разглеждани на този курс ще бъдат:

"Хомеопатично лечение при болести на обмяната и хормонално-зависими оплаквания"

представена от Д-р Иван Енев и

"Сравнително разглеждане на медикаменти с калиев радикал",

представена от д-р Зорка Угринова

Проф. Людмил Пейчев

Ще бъдат разгледани възможностите на хомеопатията за повлияване на болестни промени, зависими от хормоналните промени - диабет, щитовидна патология, цикличните изменения, свързани с женската полова система.
Специално внимание ще бъде обърнато на приложението на хормоналните медикаменти: прогестерон, фоликулин, лутеин, FSH, тестостерон, а така също на приложението им в контекста на лечение на чувствителния тип на пациента.

Д-р Зорка Угринова

Съществуват ли общи белези между характеристиките на хомеопатичните медикаменти, съдържащи калиев радикал и каква е ролята на биохимичната теория на д-р Анри Бернар и калиевият стадий на патологиите, предстои  да разберем от тазгодишния модул Поддържаща квалификация.
Авторът ще представи симптомите и диференциална диагноза на медикаментите за секреция Kalium bichromicum, Kalium sulfuricum и Kalium iodatum. Ще бъдат разгледани по-редки показания на Kalium
muriaticum и Kalium arsenicosum. Ще бъдат представени други симптоматични и теренни медикаменти, с които калиевите медикаменти корелират и се допълват.
Акцент в презентацията ще бъде представянето на Kalium carbonicum - лекарство с широко приложение, както като симптоматично, така и за лечение на терена. Лекарство с ярък чувствителен тип. Лекарство на отиващата си псора. Ще се разглеждат клинични случаи от областта на педиатрията, УНГ, дерматологията, гастроентерологията, психосоматиката и др. с ясни терапевтични алгоритми и отворени въпроси за дискусия.

Този уебсайт използва „бисквитки“, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Запознайте се с нашата Политика за Поверителност . Приемам